Kontakt z obsługą sklepu
Pon-Pt 10-18 Sb 10-13
531 501 405
biuro@ecobella.pl
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Naturalny Olejek eteryczny RÓŻA DAMASCEŃSKA do perfumowania 10ml PRZECENA (termin 31.12.2026)
Cena regularna:
17,99 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
PRZECENA
Powód: Termin przydatności 31.12.2026
Naturalny Olejek eteryczny RÓŻA DAMASCEŃSKA do perfumowania 10ml
Olejek różany uspokaja, łagodzi napięcie nerwowe, poprawia nastrój. Masaże i kąpiele z dodatkiem olejku wspomagają leczenie stanów zapalnych skóry, a także rozgrzewają, poprawiają krążenie i działają przeciwbólowo.
Olejek różany szczególnie ceniony jest ze względu na zbawienny wpływ na skórę – nawilża, wygładza, łagodzi podrażnienia, dodaje blasku zmęczonej cerze, uszczelnia naczynia krwionośne i zmniejsza zaczerwienienia. Ponadto przyspiesza gojenie niewielkich ran i oparzeń, a także uważany jest za afrodyzjak.
Najczęściej olejek różany stosuje się w masażach gdyż olejek tworzy na skórze ochronny filtr zatrzymujący wilgoć od wewnątrz. Wygładza i uelastycznia skórę, poprawia jej ukrwienie, wspomaga naturalną ochronę skóry. Duże stężenie witaminy E zapewnia ochronę lipidom naskórka. Gamma-oryzanol który zawarty jest w olejku chroni równowagę skóry, przyspiesza podziały komórkowe, jest silnym antyoksydantem i filtrem UV, powstrzymuje procesy starzenia. Poprawia mikrocyrkulację w naczynkach krwionośnych i wspomaga walkę z przebarwieniami skóry.
Pomaga także w redukcji zmarszczek Kąpiele z olejkiem różanym 5-10 kropli olejku rozcieńczamy w łyżce mleka bądź miodu i dodajemy do wody. Kominek terapeutyczny 5-10 kropli olejku dodajemy do kominka z wodą.
Wzbogacanie kosmetyków olejkiem różanym Olejkiem różanym można wzbogacać kosmetyki do pielęgnacji twarzy i ciała w celu wzmocnienia ich działania nawilżającego, łagodzącego i regenerującego.
Na każde 25 ml kosmetyku dodajemy 5-8 kropli olejku Oferowany olejek różany jest zawarty w oleju bazowym w oleju migdałowym.
SKŁAD INCI : Amygdalus Communis, Rosa Centifolia Flower Oil
